Iäkkäät valtaavat liikuntapuistot toukokuussa

25.11.2014

Lähellä kotia sijaitsevat liikuntapuistot ja lähiliikuntapaikat ovat halpoja voima- ja tasapainoharjoittelupaikkoja arkireittien varrella. Ota Toimenpideohjelman haaste vastaan ja järjestä liian vähän liikkuville iäkkäille kuntoilutapahtuma ensi vuoden toukokuussa.

Lihasten käyttö on välttämätöntä ikäihmisille. Säännöllinen kestävyys-, voima- ja tasapainoharjoittelu pitää kropan kunnossa ja mielen virkeänä.

Eri puolelle Suomea rakennetut liikuntapuistot, kuntoiluvälineet ja lähiliikuntapaikat ovat liian vähäisellä käytöllä ikääntyneiden keskuudessa. Käyttämättömyyden syitä voivat olla mm. ohjeistusten ja ohjauksen puute sekä ikäihmisten omat asenteet.

Ikäihmisten liikunnan toimenpideohjelma haastaa ja tukee paikallisia järjestöjä, kuntia ja toimenpideohjelman verkostoa järjestämään ensi vuoden toukokuussa ohjattua voima- ja tasapainoharjoittelua liikuntapuistossa. Vallataan vertaisohjaajien voimin ulkoliikuntapaikat iäkkäiden käyttöön ja innostetaan heidät kuntoilemaan omaehtoisesti läpi kesän!

Ilmoittaudu mukaan haastekampanjaan!

Toimenpideohjelman ensi vuoden haastekampanjan ilmoittautuminen alkaa tammikuussa liikkeellavoimaavuosiin.fi sivulla (ilmoittautumisaika 7.1.–31.3.2015). Kaikille kuntoilutapahtuman järjestäjille tarjotaan maksutta käyttöön painettu vertaisohjaajan opas, joka sisältää valmiita liikkeitä alkulämmittelyyn ja jäähdyttelyyn sekä jalkojen, käsien ja keskivartalon voimaharjoitteluun että tasapainoliikkeitä. Lisäksi oppaassa annetaan vinkkejä tapahtuman järjestämiseen ja tiedottamiseen.

Tapahtumajärjestäjät voivat lisäksi tulostaa verkkosivuilta markkinoinnin avuksi juliste- ja lehdistötiedotepohjan sekä tapahtumassa jaettavan iäkkäiden terveysliikunnan tietopaketin.

Nopeimmille tarjolla maksuton koulutus

Toimenpideohjelma tarjoaa 20 ensimmäiselle haastekampanjaan ilmoittautuneelle maksuttoman Vertaisohjaajien virikepäivä -koulutuksen ohjaajan oppaan käytöstä huhtikuun lopussa Tampereella. Koulutuksen aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Innostetaan yhdessä liian vähän liikkuvat ikäihmiset kuntoilemaan! Tavoitteena on saada aikaiseksi lähes sata kuntoilutapahtumaa toukokuussa. Haastekampanja toteutetaan yhteistyössä Liiku terveemmäksi -päivän kanssa.

 

Lisätietoa haastekampanjasta:
viestintäsuunnittelija Anne Honkanen
Ikäihmisten liikunnan toimenpideohjelma
Ikäinstituutti