Ilmoittaudu mukaan toimenpideohjelman haastekampanjaan!

22.12.2014

Ikäihmisten liikunnan toimenpideohjelma haastaa paikalliset järjestöt, kunnat ja verkostot järjestämään vertaisohjaajien voimin ohjattua voima- ja tasapainoharjoittelua liikuntapuistossa. Tavoitteena on innostaa tavalliset ikäihmiset kokeilemaan kuntoilua ulkona. Liikunnan aloittaminen ei ole koskaan liian myöhäistä!

 

Vallataan vertaisohjaajien voimin liikuntapuistot iäkkäiden käyttöön!

Haastekampanjaan ilmoittaudutaan tällä sivustolla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta 7.1.–31.3.2015 välisenä aikana.

Kaikille kuntoilutapahtuman järjestäjille tarjotaan maksutta käyttöön painettu vertaisohjaajan opas, joka sisältää valmiita liikkeitä alkulämmittelyyn ja jäähdyttelyyn sekä jalkojen, käsien ja keskivartalon voimaharjoitteluun että tasapainoliikkeitä. Lisäksi oppaassa annetaan vinkkejä tapahtuman järjestämiseen ja tiedottamiseen.

Tapahtumajärjestäjät voivat lisäksi tulostaa maksuttomia materiaaleja tapahtuman tueksi.

 

Nopeimmille tarjolla maksuton koulutus

Toimenpideohjelma tarjoaa 40 ensimmäiselle haastekampanjaan ilmoittautuneelle maksuttoman Vertaisohjaajien virikepäivä -koulutuksen ohjaajan oppaan käytöstä. Koulutuksen ajankohta ja paikka tarkentuvat alkuvuodesta.

Innostetaan yhdessä liian vähän liikkuvat ikäihmiset kuntoilemaan! Tavoitteena on saada aikaiseksi lähes sata kuntoilutapahtumaa toukokuussa. Haastekampanja toteutetaan yhteistyössä Liiku terveemmäksi -päivän kanssa.

 

Miten toimia?

  1. Ilmoittaudu (7.1.–31.3.2015) toimenpideohjelman haastekampanjaan osoitteessa www.liikkeellavoimaavuosiin.fi/haastekampanja.
  • Ilmoita tapahtumasi tiedot
  • Tilaa vertaisohjaajan oppaita voima- ja tasapainoharjoittelusta
  • Ilmoita alustava kiinnostuksenne vertaisohjaajakoulutukseen
  1. Tulosta verkosta käyttöösi kuntoilutapahtuman markkinointimateriaalit (mm. juliste- ja ilmoituspohja sekä verkkobanneri)
     
  2. Etsi paikkakuntasi liikuntapuistot ja lähiliikuntapaikat LIPAS -suomalaisten liikuntapaikkojen tietopankista www.liikuntapaikat.fi tai kysy niistä kuntasi liikuntapalveluista.

 

Lisätietoa: viestintäsuunnittelija Anne Honkanen, anne.honkanen(at)ikainstituutti.fi tai 040 081 4550.