Ohjattua kuntoilua 115 liikuntapuistossa

26.5.2015

Kiitos kaikille järjestöille, kunnille, vanhusneuvostoille ja seurakunnille, jotka ottivat toimenpideohjelman haasteen vastaan ja järjestävät ikäihmisille ulkoilutapahtumia touko-kesäkuussa. Saimme yhteistyöllä aikaiseksi hienoja tapahtumia ympäri Suomen liikuntapuistoja.

Katso, missä paikkakunnilla järjestettiin tapahtumia touko-kesäkuussa.

Iäkkäät kaipaavat ohjausta ja rohkaisua liikuntapuistojen voima- ja tasapainolaitteiden käyttöön. Arkireittien varrella sijaitsevat liikuntapuistot ja lähiliikuntapaikat ovat halpoja ja tehokkaita voima- ja tasapainoharjoittelupaikkoja.

”Valitettavasti ohjauksen puute ja iäkkäiden oma arkuus estävät kuntoilulaitteiden käyttöä. Toivomme, että haastekampanjan tapahtumat kannustavat iäkkäitä jatkamaan kuntoilua liikuntapuistoissa tutussa ryhmässä tai yksin läpi kesän”, toteaa ohjelmajohtaja Elina Karvinen Ikäinstituutista.

Raittiissa ilmassa liikkuminen tarjoaa lukuisia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Viherympäristö lievittää tehokkaasti stressiä ja virkistää mieltä. Ulkona verenpainekin laskee ja ryhmässä liikkuminen vahvistaa vuorovaikutusta ja tuottaa yhteisöllisyyttä.

”Yhdessä ulkoileminen ja kuntoilu ovat hyviä keinoja vahvistaa eläkkeelle jääneiden ja yksinäisten vanhusten toiminta- ja liikkumiskykyä sekä luoda uusia ystävyyssuhteita”, toteaa Karvinen.

Kannustamme järjestämään ohjattua kuntoilua liikuntapuistoissa myös Valtakunnallisena iäkkäiden ulkoilupäivänä 8.10.2015.

Tulosta käyttöösi Voimaa ja tasapainoa liikuntapuistoista - vertaisohjaajaopas ja Viisi hyvää syytä kuntoilla iäkkäänä -tietopaketti.

 

Teksti: Anne Honkanen