Myönteinen ja rohkaiseva ilmapiiri on valmentajakoulutusten voimavara

11.6.2019

Naisenergiaa! Huikeat uudet vertaisvalmentajat
Naisenergiaa! Huikeat uudet vertaisvalmentajat
Luonto liikuttaa!
Luonto liikuttaa!

Kevät on kääntynyt kesäksi. Elämäni eläkevuodet -tiimi on kouluttanut Tampereella ja Siilinjärvellä yhteensä 25 uutta vertaisvalmentajaa 12 eri paikkakunnalle.

Tällä hetkellä valmentajat ja valmentajaparit suunnittelevat omia paikallisia eläkevalmennuksiaan. Ikäinstituutin kouluttajatiimi tukee vertaisia matkalla eläkevalmentajiksi. Yhdessä kartoitetaan oman paikkakunnan yhteistyö- ja tiedotustahoja. Toiveissa on, että ensi syksynä käynnistyy useampi uusi eläkevalmennus.

Me kouluttajatiimi olemme kokeneet itsemme etuoikeutetuiksi saadessamme työskennellä eri yhdistyksistä tulevien vertaisvalmentajien kanssa. Kevään koulutuspäivät ovat olleet täynnä heittäytymistä, yhteisöllisyyttä ja innostusta. Olemme olleet häkeltyneitä siitä, kuinka vain kahden päivän aikana osallistujaporukasta on muodostunut tiimi, joka tukee toinen toisiaan.

Valmentajakoulutuksen käyneiltä kerätyn palautteen perusteella Elämäni eläkevuodet -valmentajakoulutus onnistui tarjoamaan kiitettävästi valmiuksia oman eläkevalmennuksen pitämiseen. Osallistujat kertoivat saaneensa eväitä erityisesti osallistujien kuuntelemiseen ja rohkaisemiseen sekä myönteisen ilmapiirin luomiseen. Eläkevalmentajana tärkeää onkin antaa oman valmennusporukkansa loistaa.

Kevään koulutukset saivat kiitosta erityisesti avoimesta, keskusteluun ja kysymiseen rohkaisevasta ilmapiiristä. Myös hienoja oivalluksia syntyi:

Rentous ja avoin ilmapiiri tuottaa tulosta. Ryhmän ehdoilla eteenpäin.

Luottamus valmennettavaan on tärkeää.

Oivalsin oppimisen riemun. Oivalsin myös, että projekti jatkuu kouluttajien tuella valmentajakoulutuksen jälkeen.

Ilmoittautuminen syksyn 2019 valmentajakoulutuksiin on nyt käynnissä. Koulutukset järjestetään Seinäjoella 12.-13.9.2019 ja Porvoossa 30.-31.10.2019. Katso koulutuspäivien ohjelma täältä.

Aurinkoista kesää kaikille!

Markku, Taru ja Saini